Balea Urea Krém na nohy

Říkám si, že s recenzemi kosmetiky značky Balea už bych mohla trochu zbrzdit, ale nedá mi to. Objev krému  na nohy Balea Urea si nemůžu nechat pro sebe.

Ačkoliv obecně na suchou pokožku nijak zásadně netrpím, ruce mi stačí namazat jednou za čas, pro moje chodidla to neplatí. Kůže na chodidlech ani patách mi sice nepraská, ale je prakticky permanentně nepříjemně vysušená.

Na tento stav standardně nepomáhá nic - ani krémy na nohy, ani hydratační mléka, ani různé oleje a masti,  ani hydratační přípravky určené na obličej. Kdyby mohla kůže vyluzovat zvuky, po namazání čímkoliv by ta na mých chodidlech udělala stejný, jaký produkuje voda rychle mizející do výlevky - krém se do ní rychle vsákne, a než si stihnu namazat druhou, na té první už není jakýkoliv efekt použitého přípravku znát.

Ačkoliv jsem už k zázračným účinkům jakýchkoliv krémů na nohy poměrně skeptická, blogové nadšení nad krémem s ureou z DM mě přesvědčilo k vyzkoušení. Navíc si člověk říká, že pokud je výrobce ochoten na obal velkým písmem napsat, že produkt obsahuje 10% močoviny, musí si být účinností asi poměrně dost jistý....

No, má důvod. Z účinků jsem od zhruba třetího namazání naprosto nadšená. Namísto dlouhého promazávání chodidel značnými dávkami rozličných mazadel mi teď stačí jedno rychlé namazání zcela běžným množstvím krému - a výsledek bez problému vydrží, i při zvýšené námaze (včera jsem například podlehla krásnému počasí a bosýma nohama se courala po trávě - nebo spíš hlíně, z které sem tam trs trávy vykukoval).

Samotný krém je poněkud hutnější, ale po namazání se velice dobře a rychle vstřebává, přičemž na pokožce zanechává příjemný, lehce mastný film. Chodidla jsou po použití krásně jemná a kůže vydrží bez problému příjemně hydratovaná až do dalšího namazání - pokud tedy dodržujete radu na obalu a mažete ráno a večer.

Krém má jemnou ovocně-květinovou vůni, která je mně osobně poměrně příjemná.

Tenhle krém rozhodně řadím mezi své kosmetické favority a z řady Urea nejspíš v dohledné době vyzkouším i něco dalšího. I cena výrobku je příznivá, 100 ml stojí 42,90 Kč.

Obrázek pochází z webu DM.


7 komentářů

  1. Nechápu, že ho každý až tak moc chválí... chystám o něm taky článek... jako srovnání s dalšíma.. a za mě tenhle nic moc

    OdpovědětVymazat
  2. podla mna je tiez super ja ho pouzivam uz treti rok a je dobry :)

    Inak ak hladas nejaku peknu a lacnu ceruzku na oci tip tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/04/f-kozmetika-neodchadzaj.html

    OdpovědětVymazat
  3. Jana: tak na ten se budu těšit, jsem zvědavá, co Ti funguje líp. Třeba díky Tobě objevím něco ještě lepšího, než je tenhle.

    Biancaprincipessa: Díky za tip. Tužku na oči od nějaké Tesco-značky (ještě před nástupem F&F) jsem kdysi měla a byla jsem s ní moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc baleu nepoužívám ,ale poslední dobou narážím na samé dobré recenze :) docela jsi mě nalákala! Dávám like na gfc (petra lorietta), já na blogu gfc nemám, ale můžeš mi dát like na facebooku, udělalo by mi to velkou radost ;) Předem děkuji! Dej mi vědět, kdyby sis také založila fb, nebo circles, či bloglovin, ráda dám like ;) Měj se hezky!

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Nemám s ním zkušenosti, ale přemýšlím, že si nějaký takový koupim..

    OdpovědětVymazat
  6. Tento krém je skvělý :) máš moc hezký blog! Zajímalo by mě jak jsi to udělala :D :))) těším se na tvoje další články, a abych je měla pod dozorem stala jsem se tvoji čtenářkou :) Na mém blogu probíhá GA- budu ráda za tvojí účast. http://nikol-kach.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Petra Lorietta: některé jejich věci jsou fakt super, sprcháče a tělová mléka zase moc krásně voní. Neplatí to úplně pro všechny výrobky, ale obecně je u nich poměr cena/výkon poměrně dost dobrý.

    Brunetka: jdi do něj, já zatím fakt lepší neznám, a to jsem vyzkoušela ledacos...

    Nikol Káchová: písni mi na mail v profilu (ve pod záložkou About nahoře), tajemství vzhledu svého blogu Ti prozradím ;-) Díky za pozvání na GA!

    OdpovědětVymazat