Rozjasňující maska s vitamínem C

Když jsem se poprvé dočetla o účincích masky s vitamínem C a rozhodla jsem se, že ji rozhodně musím vyzkoušet, zahořela ve mně lehká závist k americkým blogerkám nakupujícím bez problému v nejbližším supermarketu práškový vitamín C - a už jsem se viděla, jak doma v hmoždíři paličkou roztloukám tablety. Naštěstí jsem před návštěvou lékárny zašla do DMka a v jejich vitamínové sekci našla pixlu s Céčkem v prášku (100 g stojí asi 45 Kč).

Vitamín C se kvůli své schopnosti podporovat tvorbu kolagenu a tím působit proti stárnutí pleti a volným radikálům do kosmetických přípravků přidává poměrně často. Zároveň pomáhá zjemňovat až odstraňovat pigmentové skvrny, využitelný je i na jizvičky od akné.

Výroba vitamínové masky je poměrně jednoduchá - smícháte práškový vitamín C s vodou v poměru 2:1. Na obličej vám bude stačit 1 lžíce prášku a půl lžíce vody.Pokud máte sušší nebo citlivější pleť, můžete vodu nahradit gelem z aloe vera. Nepodlehněte pokušení dát víc vody, maska je i tak zpočátku poměrně tekutá.

Masku naneste na obličej (vynechte oblast jemné kůže kolem očí) a nechte působit 10-15 minut. V průběhu působení můžete pociťovat lehké pálení (zejména v místech, kde je kůže poraněná), pokud by pálení začalo být výrazněji nepříjemné, masku určitě hned smyjte. Po uplynutí této doby masku opatrně smyjte pomocí ručníku namočeného v teplé vodě (smývání není úplně snadné, maska v průběhu působení zaschne a na tváři vytvoří drobné ostré krystalky).

Počítejte s tím, že po masce bude kůže podrážděná a zčervenalá, toto poleví zhruba během hodiny. Každopádně ráno před odchodem do práce bych to rozhodně nezkoušela.

Po smytí masky doporučuji pleť namazat hydratačním krémem a následně po cca 10 - 12 hodinách dočistit peelingem.

Pleť je po masce krásně vyhlazená, vypnutá a rozzářená, póry stažené a čisté.

Masku můžete ještě vylepšit přidáním medu nebo vitamínu E (obsah jedné kapsle - koupíte v lékárně).

Obrázek pochází z webu DM.

9 komentářů

  1. Masky jsem nikdy nepoužívala,ale uvažuju o tom, že bych zkusila. Pěkný článek.
    U mě na blogu právě probíhá giveaway, potěší mě, když se zúčastníš :) http://dullsinea.blogspot.cz/2013/04/jarni-giveaway.html

    Hezký den :)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za komentář a pozvání :-)

    Tahle maska je super, pleť pak úplně svítí

    OdpovědětVymazat
  3. O masce s vitamínem C jsem ještě neslyšela. Málo která maska mě vyhovuje a tak jsem ráda za tvůj typ :).

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že za vyzkoušení určitě stojí. Ale každopádně je to trochu dryák, počítej s tím, že zhruba hodinu po ní bude ta kůže červená a podrážděná (ale za ten následný efekt to rozhodně stojí)

    OdpovědětVymazat
  5. Perfektní tip - zrovna jsem hledala, kde bych mohla koupit vitamín C v prášku, právě kvůli těm jeho výborným antioxidačním schopnostem, abych si ho mohla přidat do krému či tak.....

    OdpovědětVymazat
  6. Běžím pro ni. Jinak mě hrozně zaujal design blogu a hlavně tedy boční panel, jsem zoufale negramotná jak přijde na techniku, taky bych chtěla seznam značek, jaký máš ty udělaný ze štítků, ale bohužel nemám páru jak na to. Použila jsi nějaký návod, nebo jen válíš sama o sobě?

    OdpovědětVymazat
  7. Design blogu, včetně "papírků" v bočním panelu, je nainstalovaná hotová šablona. Takových existuje spousta - stačí zadat do googlu "blogger template", nějakou si vybrat, stáhnout (bude to jeden soubor s příponou .xml - pokud je to .zip, musí se před instalací rozbalit v PC) a nainstalovat v Bloggeru (v záložce šablona klikneš na tlačítko Zálohování/Obnovení vpravo nahoře, klikneš na "stáhnout celou šablonu" - tím si uděláš zálohu té aktuální, kdyby se něco nepovedlo, pak dáš tamtéž "nahrát šablonu", vybereš příslušný soubor v počítači, potvrdíš a je hotovo).

    OdpovědětVymazat
  8. Souhlasím s An ten design se mi strašně líbí a sama jsem chtěla něco "deníkového",ale nevím, jestli nejsem moc líná něco s tím dělat, ale jako inspiraci to určitě beru!!!

    OdpovědětVymazat
  9. eM: Je to fakt jednoduchý. Pro mě je vždycky největší problém vybrat si z té hromady šablon tu jednu jedinou, kterou použiju :-)

    OdpovědětVymazat