Skin Food Fresh Fruit Lip & Cheek



 Skin Food je jednoznačně moje nejoblíbenější korejská značka kosmetiky. Svou povrchní roli v tom jednoznačně hrají i kouzelné obaly jejich výrobků, ale to rozhodně není to jediné, co výrobky této značky nabízejí.

Od plechových krabiček Fresh Fruit Lip & Cheek jsem při objednávání čekala spíš lesk na rty, než nějakou výraznější barvu, navíc na jedno líčidlo na rty a tvář moc nevěřím - návody na použití rtěnky jako líčidla na celý obličej mi stačily v časopisech před dvaceti lety.

Fresh Fruit Lip & Cheek každopádně lesk není, ke rtěnce má mnohem blíž. I na webu Skin Food je mezi rtěnky zařazen. Obsah je výrazně barevný a má poměrně tuhou konzistenci. I když krabička vzhledem vybízí k přihození do kabelky a nanášení prstem, bez zrcadla to není ideální nápad. Se štětcem na rtěnku je nanášení rozhodně přesnější a bez rizika "rozpitých" okrajů.


Barva se na rty dá nanést buďto jen v tenké vrstvě, kdy v podstatě jen lehce tónuje a dodává třpyt, takže si můžete dovolit použít i barvu, která se k vašemu barevnému typu normálně moc nehodí (tímto způsobem jsem neodolala oranžovému odstínu Grapefruit, protože grepovou vůni miluju), nebo ji můžete nanést v silnější vrstvě a použít v podstatě jako rtěnku.

Barva na rtech každopádně moc dobře nedrží, poměrně snadno ji zlikviduje i běžné napití, navíc nechává obtisky. Rty navíc výrazně vysušuje. Chuť je také poměrně nepříjemná, vůně je znát jen během nanášení.

Překvapivě mnohem lepší výsledky přináší použití Fresh Fruit Lip & Cheek jako tvářenky. Při nanášení je lepší s barvou trochu šetřit, ale i případné sytější skvrny jdou poměrně dobře rozetřít. Aplikace prstem je v tomto případě celkem bezproblémová. Barva drží dobře a nestírá se, navíc působí velice přirozeně - i když tady už je potřeba použít vhodný odstín.

Jako lehká tvářenka Fresh Fruit Lip & Cheek určitě stojí za pořízení, na rty bych patrně volila něco příjemnějšího, i když třeba odstín Pomegranate na nich vypadá opravdu dobře.

Fresh Fruit Lip & Cheek je k dostání v šesti odstínech, cena 6 g krabičky se na eBay pohybuje kolem 7 USD.

Obrázky  pochází z obchodu f2plus1 na eBay.



3 komentáře

  1. Ty jsou krásné! Škoda, že nejsou i u nás...

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera! Nejvíc by mě lákala asi ta broskvová. :)

    OdpovědětVymazat
  3. No, ještě že máme tu eBay :-) Ale obchůdek Skinfoodu bych v ČR určitě uvítala.

    Barvy jsou úžasné a docela odpovídají těm na obrázku.

    OdpovědětVymazat