Bioderma Sébium

Začínám docházet k jasnému přesvědčení, že používání značky Bioderma je mi prostě souzeno. No, posuďte samy: poprvé jsem se o téhle značce dozvěděla asi před sedmi lety při focení do Cosmopolitanu (a celou dobu jsem si myslela, že Biodermaslečnou několikrát zmíněná micelární voda je asi nějaký přeřek). Po představení celé tehdejší řady jsem byla podarována taškou plnou výrobků z řady Sébium, které jsem doma poctivě vyzkoušela - dlužno říct, že k mé velké spokojenosti.

Teď se na mě štěstí usmálo podruhé a v soutěži Biodermy jsem vyhrála balíček výrobků. Pošta mi krabici se sedmi produkty řady Sébium doručila minulý týden, takže už se těším, až vyzkouším novinky, které jsem si zatím sama nepořídila.

Každopádně, abych se Biodermě taky trochu vyplatila, řeknu vám, co si od téhle značky kupuji sama a můžu vám to doporučit.



Micelárka od Biodermy už se dávno stala blogovou ikonou, kterou netřeba nijak zvlášť představovat. Sama si většinou pořizuji její červenou verzi z řady Sensibio, ale každopádně mi velice dobře vyhovují obě dvě a v působení na mou pleť neshledávám zásadní rozdíl.



U čištění pleti ještě zůstanu, dalším výrobkem, který má stálé místo na mém umyvadle je pěnivý gel Sébium Moussant. Přiznám se, že nejsem velkým fanouškem čištění pleti čímkoliv, co pění (i proto mám ještě starší verzi gelu, aktuálně se vyrábí v jiném balení, než je na obrázku), ale vzhledem k doporučení mé oblíbené Chizu Saeki jsem ho opět zařadila do své jarní ranní péče o pleť. Gel pění "tak akorát", ani málo ani moc, dobře se smývá a pleť je po jeho použití příjemně hladká a není nepříjemně napnutá. Pleť čistí dobře, v období, kdy ji poctivě používám nemívám nijak zásadní problémy s akné.



Peelingový gel Sébium gommant je mým nejoblíbenějším výrobkem od Biodermy vůbec. Jeho konzistence je trochu tekutější, než je obvyklé (střídám ho s hutným pastózním meruňkovým peelingem od Freemana, takže rozdíl je poměrně markantní) a obsahuje spoustu jemných "zrníček", které pleť příjemným způsobem vycídí. Gel je při použití opravdu hodně jemný, takže se skvěle hodí pro pravidelné používání (když to delší dobu zanedbám, sáhnu spíš po tom Freemanovi).



Posledním výrobkem, který používám poměrně pravidelně je Peelingové sérum, k jehož používání jsem se dostala spíše náhodou - šla jsem si doplnit do jedné berounské lékárny zásoby peelingového gelu a po vznesení požadavku na mě lékárnice koukala jako na pako požadující něco, co Bioderma vůbec nevyrábí - a nakonec po dlouhém přehrabování ve vitríně vyhrabala mezi výrobky tohle. Vzhledem k tomu, že zmatení nepřítele se jí podařilo dokonale, sérum jsem si odnesla domů v domnění, že peelingový gel už se asi nedělá. Každopádně účinky peelingového séra mě celkem nadchly, takže jí to nemám za zlé. Sérum se nanáší obden na noc (nesmývá se) a pleť krásně vyhlazuje. Zpočátku sice občas pleť dočasně zhorší a vytáhne na světlo pupínky zákeřně číhající v hlubších vrstvách pokožky, ovšem zhruba do čtrnácti dní jsem od nich obvykle měla pokoj. Sérum se používá nárazově při potížích jako čtyřtýdenní kůra.

Mezi další výrobky, které jsem zatím vyzkoušela, patří ještě tónovaný krém, Mat fluid krém a AKN fluid. Všechny mi v zásadě vyhovovaly, zejména poslední jmenovaný, ale zatím jsem si je znovu nepořídila - zejména proto, že mi v tomto směru celkem vyhovují výrobky prakticky jakékoliv značky.

Z nového balíčku jsem nejvíc zvědavá na krém Sébium Global AI correcteur.

Biodermě každopádně děkuji za oba balíčky kosmetiky, které jsem od nich dostala.

Co vy a Bioderma? Máte zkušenosti s nějakým dalším výrobkem, kromě věhlasné micelárky?


Obrázky pocházejí z webů Bioderma, ceneo.pl, a beinmag.com


2 komentáře

  1. S Biodermí micelárkou jsem ještě neměla tu čest, odličuju se raději nějakým dvoufázovým odličovákem. Ale mám doma už druhé balení Pore Refineru a to je pro mě zázrak! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Micelárka od Biodermy je skutočne vecou, ktorá pozná už asi každý. Ja obľubujem práve túto Sébium, červená je pre moju pleť priťažká, zanecháva na nej zvláštny povlak.
    Bianka

    OdpovědětVymazat