Chizu Saeki vs. Dvojitá brada

Chizu Saeki má recept na všechno a problém s dvojitou bradou rozhodně není výjimkou. Čtěte, jak ho jednou pro vždy porazit s pomocí jedné z jejích masážních technik! :-)

V naší rodině máme patrně dvojitou bradu v genech, stačí trochu přiblížit bradu ke krku, a hned se ukáže. Jedinou radou, kterou jsem v tomto ohledu dostala, bylo přitlačit si pravidelně zespodu na bradu pěst. Věřte mi - nefunguje to. Takže jsem se smířila s tím, že tam prostě je, ale je to jedna z mála věcí, které na sobě moc ráda nemám. Tedy - neměla jsem.

Podle Chizu Saeki je totiž dvojitá brada důsledkem pomalu proudící lymfy v oblasti krku a uší. V lymfatických uzlinách pak dochází k hromadění toxinů - a ty způsobují otok, tedy v tomto případě dvojitou bradu.

Rozproudit lymfu v této oblasti a tím zároveň i uvolnit lymfatické uzliny naštěstí není nic složitého, stačí na to jednoduchá masáž:

1) položte bříška palců na střed brady (pod dolní čelist)

2) palce s jemným tlakem suňte od brady až pod ušní lalůčky

3) stiskněte lymfatické uzliny pod ušním lalůčkem a jemně promasírujte

4) položte prsty pravé ruky naplocho na uzlinu pod levým lalůčkem a s mírným tlakem sjeďte rukou k rameni (následně proveďte totéž na druhé straně)


 Celý postup opakujte 3x -5x. Tato péče by měla být součástí každodenní ranní a večerní péče o pleť.

Chizu sama tvrdí, že tuto masáž provádí kdykoliv, když má chvilku času (já osobně ji pravidelně praktikuji při čekání na semaforu na Hradčanské :-)

A teď - má to smysl? Nebo je to další "zázračná" metoda, která nefunguje?

Podle mě určitě má. Sama na sobě jsem drobné výsledky viděla skoro okamžitě - touto masáží se totiž viditelně zpevňují kontury obličeje. Po cca dvou měsících relativně pravidelné péče (ne, ani zdaleka to nedělám každý den) je dvojitá brada skoro pryč a celá masírovaná oblast je krásně zpevněná.

Masáže obličeje podle Chizu vám výhledově určitě představím trochu obšírněji, protože jsou naprosto geniálním způsobem, jak snadno a rychle zpevnit obličej a vypadat o dost lépe.

5 komentářů

  1. tak to už se těším :-)

    OdpovědětVymazat
  2. No tohle vypadá tak úžasně, že já to teda zkusím hezky každé ráno a večer! Naděje (někdy) umírá poslední:)
    Moc děkujeme, že nám zprostředkováváš tyhle asijský tipy.

    OdpovědětVymazat
  3. to je vyborny napad. Inak upélne verim tomu, ze to zabera, pretoze jedna moja znama si pravidelne robit take mimicke cviky proti vraskam a ma v 46 naozaj krasnu plet!

    OdpovědětVymazat
  4. Za sebe můžu přísahat, že to má docela výrazný efekt.

    Asijská péče o pleť má rozhodně mnohé do sebe a zatím můžu potvrdit, že to skvěle funguje i s obyčejnou kosmetikou - první testy masážních technik jsem dělala s obyčejnými krémy od Avonu (dostala jsem je a nějak se mi je do té doby nechtělo zkoušet), a výsledky mě přesvědčily natolik, že si aktuálně péči o pleť běžným způsobem vůbec nedovedu představit.

    OdpovědětVymazat