Clean & Clear: morning energy shine control daily facial scrub

Přiznávám se, že spojení výrazů daily a scrub ve mně mnoho důvěry nevzbuzovalo. Předtucha mi říkala, že buďto to nebude moc scrubovat, nebo si člověk denním použitím ostrouhá obličej. Vyzkoušení potvrdilo, že první možnost je ta správná.

Podle popisu na obalu se jedná o přípravek odstraňující mastnotu a nečistoty, a zanechávající pleť po celý den bez lesku. Mastnotu odstraňuje skutečně výrazně, pleť je po použití až vysušená, občas pnoucí. Efekt na další nečistoty jsem nezaznamenala.

Co se týče "odleskování" na celý den - viděla bych to spíš opačně. Vzhledem k silnému odmaštění pleť obratem zmobilizovala všechny síly a pořádně se zamastila ještě během dopoledne.

Při samotném použití je gel s drobnými peelingovými částečkami a modrými rozpustnými kuličkami docela příjemný a po navlhčení na obličeji poměrně dobře pění. Smývá se také poměrně snadno.

Gel by měl podle obalu měl vonět po ovoci a lemongrass - reálně je ale vůně značně chemická a připomíná spíš gel na praní.

Obávám se, že negativa tohoto gelu pro mně výrazně převažují nad nemnoha pozitivy - moc spokojená s ním nejsem a určitě bych si ho do nákupního košíku nepřidala. Popravdě řečeno si nedovedu představit, že by někomu mohl gel výrazněji vyhovovat - jeho účinky jsou poměrně agresivní a výsledný efekt je spíše opačný, než bylo zamýšleno.




Úvodní obrázek pochází ze stránky Clean&Clear.

7 komentářů

  1. Clean&Clear je zabiják, ty jejich přípravky jsou hrozně agresivní. Nedivím se, že nejsi nadšená :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím. Pamatuju si je z dob, kdy to byla novinka na trhu - jenže tehdy stejně působila většina toho, co bylo k dostání. Evidentně se za posledních 15 let nic moc nezměnilo...

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, já s Tebou souhlasím, já měla ten oranžový a byl totálně na nic, mě vysušoval, ale ty gelové kuličky nic "neoškrábaly", dala jsem ho kamarádce s mastnou pletí a taky jí vůbec nevyhovoval - tak jsem zírala a ptala se, komu ten peeling může tak sednou? A vidím, že nikomu :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám pocit, že scrubovat mají ty drobné bílé částečky - ty modré se docela rychle rozpouštějí... Ale souhlasím s tím, že to snad nemůže být vhodné pro nikoho.

    OdpovědětVymazat
  5. Ani já nemám s Clean&Clear dobrý zkušenosti, takže mě vlastně ani nepřekvapilo, že i tohle stojí za prd. Jen mě zaráží, že pokaždý, když kolem toho jdu v nějaké drogérce, vypadá to vybraně a viditelně to mizí... proč to ty lidi kupujou? Nechápu.

    OdpovědětVymazat
  6. Clean&Clearu bych se taky radši vyhnula, ale daily scruby jako takové bych nezavrhovala. Před pár dny jsem načala druhé balení jednoho takového od Neutrogeny (Visibly clear spot stress control) a jsem s ním moc spokojená. Každé ráno se na něj vysloveně těším. Je v něm zelený čaj a okurka, krásně voní a je neuvěřitelně osvěžující. Není to gel, spíš krémová věc a mojí mastnější pleť nevysušuje ani trochu. Pokud jde o účinky, těžko říct, pleť je přirozeně na draka, nicméně si namlouvám, že důkladnější odstranění odumřelých buněk má pozitivní efekt :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ilka: já to v sedmnácti kupovala taky - měli poměrně masivní a přesvědčivou reklamu, a navíc ten pocit, že to úžasně odmastí totálně mastnou pleť je super - pokud nevíš, že tím své pleti nepomáháš, ale škodíš...

    Bobkovy listek: Chizu Saeki doporučuje scrubovat jednou za týden až deset dní, u mastnější a problematické pleti dvakrát týdně :-)

    OdpovědětVymazat