Freeman: Guava Salt Body Scrub

Přiznám se, že solný peeling Guava Salt Body Scrub od Freemana mi na první pohled nepřipadal jako extrémně důvěryhodný. Oškrábat se solí? Nebudu pak vysušená jako treska? No, kupodivu vůbec ne.

Hlavními složkami tohoto peelingu jsou mořská sůl, extrakt z guave a mandlový olej. Minimálně o té soli nebudete pochybovat ani chviličku - gel je opravdu tuhý,   působí jako opravdu hustá solná pasta, plná jemných zrníček.


Trochu jsem se bála i toho, jestli se sůl nebude ve vodě obratem rozpouštět, ale i tahle obava byla zbytečná, stihla jsem se bez problému odrbat celá. Samozřejmě jsem nemohla odolat pokusu jak z hodin chemie a zkusila trochu gelu rozpustit v misce vody - asi dvě třetiny soli se rozpustily cca po minutě, zbytek během následující minuty a půl :-)

Vzhledem k tomu, že je gel opravdu hodně hustý, na celé tělo je ho potřeba poměrně hodně. Nanášet se dá buďto přímo na tělo nebo prostřednictvím tělové houby/žínky - druhá možnost je o něco úspornější.

Vůně scrubu je velice příjemná, jestli voní jako guave bohužel nedokážu posoudit. Každopádně určitá podobnost třeba se sprchovým krémem Balea Guave by se rozhodně našla, i když u Freemena je vůně výrazně méně sladká.

Co mě ovšem na scrubu překvapilo je fakt, že hydratuje - a to i přes tu pořádnou nálož soli. Tedy, za předpokladu, že se scrubujete ve sprše a ne v horké vaně, jako já - pak se hydrtační efekt dost rychle ztrácí :-) Jinak je ale pokožka po obroušení příjemně jemná a hladká, hydratovaná a skutečně sametová, jak tvrdí výrobce.

Jediné, k čemu mám drobné výhrady je ovšem hlavní úkol scrubu a sice jeho peelingová funkce. Ne, že by nefungoval vůbec, ale úplně perfektní to není. Po kompletním oscrubování jsem zkusila po kůži přejet nehtem a zůstalo za ním poměrně značné množství odumřelé kůže. I tak jsem s ním ale spíše spokojená a tubu ráda spotřebuji až do dna.

Tuba o obsahu 150 ml stojí kolem 150 Kč.

Mimochodem, zahlédly jste už v českých obchodech tohle? Maska s aktivním uhlím a černým cukrem zní docela zajímavě...

Obrázky pocházejí z webů Freeman a DM.

4 komentáře

  1. Zrovna sháním nějaký scrub, takže zítra si půjdu do drogérky pro tenhle, super. Jinak tu masku s uhlím jsem teda ještě nikde neviděla...

    OdpovědětVymazat
  2. Já už jsem skoro na dně peelingu od Baley, takže mi tenhle článek jde přímo do rány. :) Tu masku jsem nikde neviděla... ale jestli bude černá (když je v ní to uhlí), tak ji musím mít! :-D Už hezky dlouho odolávám černému severskémuu mýdlu od Natura Sibericy, tak tohle by mohl být jeho ideální zástupce.

    OdpovědětVymazat
  3. Na amerických stránkách Freemana je ta maska uvedená jako novinka. Ale jestli sem přijde, bude doma opravdu hodně rychle (a jestli ne, tak si ji snad zkusím někde objednat :-)

    OdpovědětVymazat