Brafitting Caresse

Před nějakou dobou jsem se nechala článkem od Plum naladit na akci jménem brafitting prádlového obchodu Caresse - tedy zkoušení podprsenek s cílem nalézt tu správnou velikost. Když ho později následovala ještě informace, že se podobná akce bude konat v Hradci Králové a nebudu tedy muset čekat na příležitost, kdy se zase dostanu do Prahy, neváhala jsem ani minutu a rezervovala si termín. A jsem neskutečně ráda za to, že jsem to udělala.

Na včerejší zkoušení jsem dorazila ve své nejlépe padnoucí podprsence velikosti 85E, zapnuté na nejužší možný obvod. Jedná se o podprsenku označenou jako sportovní, bez kostic, vyznačující se poměrně pevnými švy, s lehce zmenšujícím efektem. Věděla jsem, že mi podprsenka nesedí nijak ideálně a váhu ňader z velké části nesou ramínka (způsobující značné tuhnutí ramenních a krčních svalů), ale bohužel to byla jedna z mála podprsenek, do kterých jsem se vešla bez toho, aby mi hmota ňader přetékala všude kolem a obvod šel kolem těla omotat dvakrát.

Vybavena jsem byla více než dostatečným obnosem pro případný nákup, a zároveň pevným odhodláním nekoupit nic, co mi nebude perfektně sedět. Špatně padnoucí prádlo si můžu koupit i za tři stovky v Tescu a zkušeností s prodavačkami specializovaných prádlových prodejen, házejících po mě na odchodu jedovatým pohledem na téma "nemůže si to dovolit" poté, co jsem jim vracela pátou podprsenku v rozmezí 1000 - 2500 Kč, protože mi skutečně neseděla dobře, mám (bohužel) více, než dostatek.

Včerejší akce byla každopádně jiná.

Poté, co jsme se se slečnou (paní?) Klárou Doubkovou, která zkoušení v Hradci prováděla, krátce pobavily o mé aktuální, výše zmíněné podprsence, mi sdělila, že jimi nabízené podprsenky nezmenšují a s úsměvem mi slíbila, že mi na závěr ukáže opravdovou sportovní podprsenku.

Samotné zkoušení jsme začaly obvodem o 10 cm menším, než v jakém jsem přišla - tedy 75 a podprsenkami s vyztuženými košíčky, které já sama již leta preferuji, protože mi připadají pevnější. Nalezení správné velikosti košíčků sice chviličku trvalo, ale již při asi třetí podprsence se přestal objevovat "Angelika efekt" ňader přetékajících vrchem a objevilo se hezky padnoucí prádlo. Pevně tvarované košíčky mi bohužel dělaly nepěkné faldy v podpaží, které byly při pohybu trochu nepříjemné. Abych pravdu řekla - pokud by v nabídce již jiné prádlo nebylo, asi bych s některou (ano, s tou fialkovou s černou kraječkou - ach ach!) odešla i přes tuto skutečnost, protože alespoň tak dobře padnoucí prádlo jsem na sebe nesehnala už několik let a už vůbec ne v tak pěkném vzhledu - obvykle jsem ráda za něco, co vypadá alespoň trochu jako podprsenka pro osobu mladší 60 let, o nějakém rozhodování mezi jinou barvou, než černou, bílou a tělovou ani nemůže být řeč.

Zkoušející slečna každopádně usoudila, že by možná lépe mohly sedět podprsenky nevyztužené - tedy něco, po čem bych já sama vzhledem ke svým rozměrům sáhla jen v nouzi opravdu nejvyšší. A světe div se - zhruba druhá podprsenka mi sedla naprosto fantasticky (samozřejmě po nezbytných úpravách na těle, o kterých jsem až do série podprsenkových článků na Plum Foolery blogu nikdy neslyšela). Žádné superprošité pevné brnění, ale krásná černá podprsenka s kosticí a půlkou košíčku z něžné průsvitné kraječky. Velikost 70J.

Vyzkoušely jsme ještě několik dalších, ale tahle byla prostě perfektní - byť ji slečna doprovázela lítostivým pohledem a slovy, že ta s obvodem 65, o které jsem tvrdila, že tlačí trochu víc, než aby to bylo pohodlné, by mi po drobném povolení nejspíš seděla lépe. Já sama jsem mezitím přemýšlela, jestli jsem někdy viděla podprsenku s obvodem 65 ve větší velikosti, než A...

Nakonec jsme se každopádně dostaly i ke slíbené sportovní podprsence - fialkovo-šedé Panache Sport. Na druhý pokus správná velikost (ta první mi byla velká!), ve které se prsa při pár cvičných výskocích před zrcadlem ani nehnula (doma ještě budu muset nacvičit správné oblékání, neboť mi velmi něžně poskakují :-). Chápu, že u sportovní podprsenky by to mělo být samozřejmé, ale při mé velikosti mi i v těch sportovních ňadra nepříjemně skákala, což nakonec zapřičinilo to, že jsem přestala běhat a tvrdošíjně odmítala jakékoliv skákací aktivity typu aerobik. Moje nová sportovní podprsenka nejen, že ňadra drží pevně na místě, ale ještě navíc je pohodlná a cítím ji pouze na obvodu, jinak vůbec. Asi zázrak.

Odešla jsem nakonec v té černé 70J, se sportovní 70GG v kabelce, celková cena obou skončila na velmi přijatelných 2207 Kč. Zbytek dne jsem strávila tím, že jsem se vzhlížela v zrcadle a užívala si toho, že si po mnoha a mnoha letech vidím přes hruď na břicho, neboť v té dokonale sedící podprsence vypadají má ňadra pod oblečením jako "pěkné dvojky", nikoliv jako výzbroj přední světové pornohvězdy. Každopádně vím naprosto přesně, kam si pro podprsenku půjdu příště.

Absolvování brafittingu rozhodně doporučuji komukoliv, kdo má problém sehnat dobře sedící prádlo. Takový výběr velikostí v kombinaci s krásnými vzory jsem skutečně nikdy neviděla, samotné zkoušení bylo díky slečně Kláře velice příjemné - a pocit dobře padnoucí podprsenky je k nezaplacení.

Obrázky pocházejí z webů Caresse, Comexim, Freshpair, Ele-vación.

4 komentáře

  1. Nosim 75B,mela bych pry ale mit 70C. V podstate je to to samy a ta 70 se shani obtizne. Nakupuju totiz prevazne v New Yorkeru apod a nechci davat treba tisicovku za kvalitnejsi,kdyz tohle mi sedi:)

    OdpovědětVymazat
  2. Dokud jsem měla podobně dostupnou velikost (tak 10-15 let zpět), zrovna prádlo z New Yorkeru mi taky stačilo (mívají vzhledově docela pěkné kousky).

    Se značně bujným poprsím a poměrně malým obvodem mi ovšem podprsenka za tisícovku přijde jako velmi přijatelná a dostupná možnost.

    OdpovědětVymazat
  3. Brafittingu Caresse jsem se také zúčastnila, ale v Chomutově a musím říct, že jsem byla nadšená. Zezačátku mi teda bylo líto dávat za podprsenku více, než 200,-, když mám přeci doma tolik padnoucích a hezkých. Haha, velký omyl. Slečna Klára udělala z mého téměr nic něco! Takže už žádné 75A či B ale 60E nebo 65D.

    OdpovědětVymazat
  4. Ta sportovka vypadá hodně dobře, na kolik vyjde?

    OdpovědětVymazat