Jarní Chizu

 Téma víkendové link party - DIY kosmetika a přípravky na pleť z domácích zdrojů.

Podle kalendáře je sice ještě zima, nicméně při pohledu z okna by tomu asi málokdo věřil. Takže je čas na jarní seznam přípravků péče o pleť podle Chizu Saeki.

Jak už jsem psala dříve, při péči podle Chizu bychom si měly každé ráno a každý večer sednout před zrcadlo, svou pleť prohlédnout a ohmatat - a podle toho zvolit přípravky k použití. Každopádně pro ty, kdo mají radši jasný návod, máme seznam doporučené péče. Následující seznam je určený pro ženy s mastnější či smíšenou pletí, pro ženy se spíše suchou pletí následuje na konci článku.

Ráno

K umytí Chizu doporučuje mýdlo gelového typu. Já zůstávám věrná gelu od Biodermy, jednou za týden až deset dní k němu přidávám peeling stejné značky (při problémech s pletí častěji). Podle rady Chizu oba přípravky míchám dohromady - použití je poté jemnější, ale zároveň účinnější.




Po umytí následuje tradičně lotion, specificky japonský produkt k péči o pleť (více si něm můžete přečíst v samostatném článku). Pro jarní péči je doporučené lotion rozjasňující, klasiku s kyselinou hyaluronovou se tedy na jaro chystám vystřídat jeho modrou verzí, opět od značky Hada Labo.



Ve třetí fázi následuje aplikace séra, pro mastnější pleť je to jako obvykle sérum s vitamínem C. I tady zůstávám věrná své oblíbené značce - používám VC Effector od korejské značky It`s skin.

 Závěrem denní péče je emulze s UV ochranou. Tu s opatrně vylézajícím sluníčkem zatím příliš neřeším a používám emulzi z řady Kakaové máslo od Ziaji, rozhodně se ale podívám po vhodnějším produktu (máte-li dobrý tip, sem s ním).



Večer

Procedura začíná opět umytím obličeje, doporučeným přípravkem je čistící mléko. Když jsem loni na jaře s péčí podle Chizu Saeki začínala a tenhle přípravek mi doma chyběl, v rámci rychlého řešení jsem vyrazila do DMka a zakoupila Balea mléko s okurkou. Přiznám se, že mi vyhovovalo naprosto skvěle (ač jsem do té doby nechápala, k čemu bych si takový produkt měla pořizovat, když mám doma miceclárku) a nějak nemám potřebu pátrat po nějakém dražším či značkovějším produktu.



Lotion na večer zůstává stejné, opět rozjasňující.

Podle doporučení Chizu by mělo následovat sérum s vitamínem A ve formě emulze, které zároveň nahrazuje i poslední "mazací" fázi celé procedury. Přiznávám se bez mučení, že jsem nic takového nenašla. Ze sér s vitamínem A mám navíc trochu strach - kdysi jsem používala krém Retin-A, který má koncentraci vitamínu A zhruba čtvrtinovou, oproti běžně prodávaným sérům, a sloupal se mi po něm skoro celý obličej (pravda je, že to na nějakou dobu pomohlo). Takže opakuji sérum s céčkem z rána a následně namažu něčím nepříliš hutným, buďto opět kakaovou Ziajou, nebo něčím, co zrovna testuji.

Máte-li spíše suchou pleť, platí pro vás na jaro následující seznam:

Ráno

  1. pleťové mýdlo ve formě pěny
  2. hydratační lotion
  3. hydratační sérum
  4. hydratační emulze
Večer

  1. čistící emulze
  2. hydratační lotion
  3. hydratační sérum
  4. hydratační emulze nebo krém
Zkoušely jste péči podle Chizu Saeki? A co na i říkala vaše pleť? 

7 komentářů

  1. ahoj, prosim te muzes mi sem pripsat link na to rozjasnujici lotion? kde kupujes...
    moc me to zaujalo, rada bych zkusila.
    moc dekuju.
    irena

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,

    kupuju přes ebay, zatím jsem kupovala vždy 30 ml balení (třeba tady: http://www.ebay.com/itm/Hada-Labo-Shirojyun-Arbutin-Deep-Whitening-Lotion-30ml-/371007557547?pt=AU_Face_Care&hash=item5661c60fab), ale v poslední době se tam objevila za rozumnou cenu i plná balení (170 ml, v lahvičce nebo v sáčku na dolití - obojí za skoro stejnou cenu), která v přepočtu vycházejí opravdu o hodně výhodněji.

    OdpovědětVymazat
  3. aha supr dekuju... a ty v tom sáčku... to kupujes taky na ebay? das mi na to prosim odkaz? asi bych zkusla v tom sacku...

    OdpovědětVymazat
  4. já jsem zatím sáčkový nekupovala, alena větší balení se chystám tamtéž. Zadej si do vyhledávacího řádku na ebay Hada Labo lotion a po vyhledání dej vpravo nahoře u Sort: price+shipping: lowest first (standardně je tam Best Match) - vypíše Ti to všechny nabídky včetně poštovného podle nejnižší ceny - pak už stačí jen najít správnou velikost balení a typ. Ceny se dost často mění, takže by se mohlo stát, že když Ti teď pošlu odkaz na nejlevnější v sáčku, zítra už nejlevnější nebude, případně vyjde dráž, než lahvička.

    OdpovědětVymazat
  5. aha tak moc dekuju. ja myslela, ze bych jako koupila nekde, kde to mas uz overene.
    dik moc za rady!

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, už dlouho po japonských způsobech péče o pleť pokukuju, ale nevěděla jsem jak začít, jsem hrozně ráda, že jsem narazila na tvůj blog a doporučení na Chizu, plánuju koupit její knížku a začít! Můžu se zeptat jestli pozoruješ výsledky od té doby, co se řídíš "asijskými metodami"? A jaký máš typ pleti? Já mám smíšenou - mastná/suchá, tak by to mohlo být vysvobození. Ještě jednou díky za tenhle blog!

    OdpovědětVymazat
  7. Moje pleť je v podstatě smíšená - normální s mastnou t-zónou. Každopádně můžu bez nadsázky říct, že jsem nikdy neměla lepší pleť, než mám teď s tímhle systémem péče.

    OdpovědětVymazat