Tag 40 beauty otázek

Na tagy moc nejsem, tuším, že tu zatím ani žádný nemám - ale tenhle, který jsem objevila u Charmedky, mě docela zaujal, tak se do něj pustím taky....

1. Kolikrát denně si myješ obličej?
Obvykle 2x - 3x. Ráno a večer to poslední dobou obvykle flákám s micelárkou a řádné umytí s peelingem praktikuju ve vaně. Důvod, proč se nedržím své oblíbené péče podle Chizu je jednoduchý - v koupelně zatím nemám normální umyvadlo se zrcadlem, takže péči o pleť obstarávám v pracovně bez vody (za 14 dní přijde instalatér na novou koupelnu, hurá!!!)


2. Jaký máš typ pleti?
Aktuálně normální až smíšenou - podle péče a dalších faktorů se občas lehce mastí v T-zóně a sem tam se na ní něco vyklube. Poslední dobou mě taky trochu zlobily rozšířené póry.

3. Jakou pleťovou vodu nyní používáš?
Micelárku Bioderma - aktuálně zelenou, na poličce už čeká červená. Přiznám se, že jsem si ji snad ještě nikdy normálně nekupovala - vždycky ke mně přišla jako dárek k něčemu, výhra v soutěži a podobně - a to ji používám už několik let :-)


4. Používáš peeling a od jaké značky?
Zhruba 3x týdně - aktuálně stále od Biodermy, míchaný s jejich čistícím gelem. Mám docela ráda i peelingy na tělo, ale používám je spíš sporadicky - třeba tenhle od Freemana mám doma už přes rok a pořád je ho v tubě docela dost...
5. Jaký hydratační krém používáš? 
Krémy a emulze jsou produkt, který střídám asi nejvíc. Aktuálně mám načnutý okurkový krém od Ziaji, kakaovou emulzi stejné značky, emulzi Watery Berry od Skin Foodu, krém Time Revolution od Misshy a krém Luxuriously Refining od Avonu. A to možná ještě není všechno... Málokdy vydržím jeden krém používat dlouhodobě, což je taky důvod, proč se tu na ně málokdy objeví recenze.





6. Máš pihy?
Skoro ne, jen pár po těle.

7. Používáš oční krém? 
Ne. Mám doma jeden nebo dva ve vzorkových tubičkách, ale oba jsou ozkoušené možná 2x. Naštěstí nijak zvlášť netrpím na kruhy pod očima, opuchlá víčka ani další problémy očního okolí, a tak to v zásadě nijak neřeším.

Nicméně třeba Chizu oční krém v seznamu doporučované kosmetiky má, s odůvodněním, že tato část obličeje se snadno vysušuje a speciální péče jí prospívá.

8. Máš/měla jsi problémy s akné?
No jejej. V pubertě to naštěstí nebylo nijak strašné - aneb akné jsem měla, ale v mírnější formě, než sposta mých vrstevníku, ale bohužel od té doby v zásadě nezmizelo. Od chvíle, kdy jsem objevila péči podle Chizu Saeki jsem každopádně schopná jeho tvorbě zabránit, takže se objevuje jen v případech, kdy dojde k nějaké hormonální smršti a nebo když péči na nějakou dobu zanedbám.

9. Použila jsi někdy nějaké speciální produkty na akné?
Všechno možné, ale efekt nic moc. Všechno vysušovalo jako blázen a mojí pleti to nijak zvlášť neprospívalo. Zkoušela jsem dokonce i takové dryjáky, jako Retinol - oloupala se mi po něm půlka obličeje, na chvíli to pomohlo - a pak se zase všechno vrátilo do starých kolejí.

10. Jaký make-up používáš? 

VIP Gold BB od Skin 79. Sice jsem v něm až trochu moc bledá, ale jinak mi na světlou kůži sedí mnohem lépe, než místní make-upy. Dříve jsem běžně používala make-up Loreal Infallible - mám ho v odstínech Golden Beige a Vanilla a zpětně nechápu, jak jsem se mohla matlat něčím tak tmavým...



11. Jak jsi na tom s korektory?
Používám, ale stačí mi i ty úplně obyčejné. Aktuálně mám jakýsi F&F z výprodeje - a jsem s ním překvapivě poměrně spokojená.

12. Znáš podtón své pleti? 
Olivový.

13. Co si myslíš o nalepovacích/umělých řasách? 
Když na to má někdo náladu a čas, tak proč ne :-) Sama jsem je nikdy nezkoušela.

14. Víš, že bys měla vyměnit řasenku každé tři měsíce?
Vážně? To bych ji občas vyhazovala tak po deseti použitích... :-) Řasenku standardně vyhazuju až ve chvíli, kdy dojde nebo vyschne, každopádně mi obvykle vydrží poměrně dlouho.

Řasenka u mě patří mezi další produkty, které si prakticky nekupuju, vždycky se ke mně dostane jako dárek nebo třeba (naposledy) jako jeden z produktů v Ladyboxu. Naštěstí mám řasy přirozeně pěkné, takže mi vyhovuje naprostá většina řasenek, překvapivě snad jediná, která mi nesedla, byla trochu dražší MUFE...

15. Jakou značku řasenek používáš?
Co mi přijde pod ruku. Aktuálně Catrice, v poslední době jsem měla ještě Rimmel, Avon a pár dalších....

16. Sephora nebo MAC? 
V Sephoře jsem občas něco koupila, ale vzhledem k tomu, že většina věcí se dá jinde pořídit levněji, tak v podstatě ani jedno.

17. Jaké kosmetické pomůcky používáš, když aplikuješ make-up? 

Štětce. Mám 4 velké čínské (takové ty "jakože Real Techniques") na podklad, pudr, tvářenku a konturování a aktuálně 4 menší od Hakuro - 3 na oči a jeden na korektor.

Předtím jsem si dost dlouho vystačila s obyčejnými sadami štětců z drogerky, ale primárně proto, že se moc nemaluju :-) Každopádně zpět bych už rozhodně neměnila, aktuální štětcová výbava mi dost vyhovuje.

18. Používáš bázi/primer na oči? 
Aktuálně ne, ale jeden by mi měl přijít s červnovým Ladyboxem, tak jsem na něj zvědavá....

19. A co báze pod make-up? 
Klasickou bázi ne, ale většinou používám sérum Pore Refiner od Biodermy - pleť krásně vyhladí. Kdysi jsem zkoušela bázi od Avonu a přišla mi taky dobrá.

20. Jaký je tvůj nejoblíbenější oční stín? (barva, odstín)
Cokoliv došeda - od světlé třpytivé po úplně tmavou matnou šedou. I když v poslední době ujíždím i na tmavě hnědé...




 
21. Používáš tužky na oči nebo tekuté oční linky?
Můj věrný kamarád je vysouvací černá tužka. Ale v poslední době koketuji s myšlenkou na pořízení tekutých.

22. Jak často se píchneš tužkou do oka při líčení? 
Nikdy.

23. Co si myslíš o pigmentech?
Vyzkoušela jsem, nenadchlo mě to.

24. Používáš minerální make-up? 
Vůbec a zkoušení mě zatím nijak neláká.

25. Jaká je tvá oblíbená rtěnka? 
Popravdě - žádná. Máloco mi na rtech vydrží, bez ohledu na to, o jakou se jedná značku nebo jaké další věci použiju k tomu (podkreslení konturkou, přetření fixačním přípravkem...). Takže radši používám lesky a barevné balzámy, u kterých tolik nevadí, že se postupně vytratí. Docela mi vyhovoval i lip tint od Tony Moly.

26. Oblíbený lesk? 
DKNY Delicious Night.





27. Jaká je tvá nejoblíbenější tvářenka? 
Něžné voňavé kuličky od VOV. Každopádně tvářenku používám poměrně krátce a s těmi klasickými jsme se ještě moc nesžily...






28. Kupuješ si make-up online? 
V poslední době celkem běžně. Spousta toho, co používám, je koupená na eBay, obvykle z Koreje.
 
29. Máš ráda make-up z drogérek? 
Nijak zvlášť, v aktuální výbavě mám asi jen řasenku Catrice a pudr Dermacol. Oba jsou z krasokrabky, ale musím říct, že mi v zásadě vyhovují.

30. Chodíš na výprodeje? 
Nechodím.

31. Přemýšlela jsi někdy o tom, že se zúčastníš kosmetického kurzu? 
Dříve docela ano, hlavně v době, kdy jsem dělala Oriflame. Aktuálně bych mě spíš lákal klasický kurz pro kosmetičky, než o kurz na líčení.

32. Jsi s make-upem nešikovná? 
Ani ne, dokážu celkem slušně nalíčit sebe i další osobu. Ale nijak zvlášť mi nejde stínování očí.

33. Jmenuj kosmetický hřích, který nesnášíš.
Asi žádný. Spíš nemám ráda názory na téma "bez make-upu ani ránu".

34. Máš ráda výrazné líčení, nebo neutrální tóny? 
Spíš neutrální. Jsem hvězda ve tvoření "no-makeup makeup", čili po půlhodinové aplikaci vypadám, jako když jsem se ráno vzbudila přirozeně dokonalá :-) Zejména na návštěvách u tchyně pak slyším chválu na to, jak mám krásnou pleť a že mi aktuální situace velmi prospívá :-)

35. Jaká celebrita má vždy dokonalý make-up? 
Joj - asi každá? Vůbec netuším...

36. Kdybys musela vyjít na ulici a použít pouze jeden kosmetický přípravek, jaký by to byl? 
Asi make-up, přijde mi, že udělá asi největší službu...
 
37. Mohla bys vyjít z domu bez make-upu? 
Úplně klidně a povětšinou tak taky ven chodím. V zásadě se líčím jen v případě, že je doma manžel - ne, že bych před ním bez make-upu neobstála, ale zatímco si hraju se štětci a barvičkami, zabaví dítě, aby mě u toho netahalo za nohu a nekradlo mi kosmetické propriety pod rukou. Když jsem doma sama, tak na tohle všechno povětšinou nemám nervy :-)

38. Myslíš si, že vypadáš dobře bez make-upu?
Podle mě vypadá bez make-upu dobře skoro každý, make-upem se to dá jen vylepšit. Takže - v zásadě ano, s make-upem vypadá moje pleť samozřejmě o něco lépe.

39. Jaká kosmetická značka je podle tebe nejlepší? 
Nejlepší značka? Asi bych si nevybrala jednu. Vyhovují mi korejské značky, mám ráda i spoustu evropských a celkově jsem poměrně nenáročná. Kdybych musela zbolit jednu do konce života, asi budu losovat...

40. Co si vůbec myslíš o kosmetice? 
Baví mě. S pečující se dá úžasně ovlivnit a vylepšit (no, nebo taky zhoršit) stav pleti a s tou dekorativní si člověk může krásně pohrát a vypadat pokaždé jinak...

A jak to máte vy? Líbí se vám tag a zkusíte ho taky?


Obrázek paletky Sleek pochází z http://www.letzmakeupblog.com, ostatní obrázky jsou ozdrojované v dřívějších článcích.

3 komentáře

  1. Jsem ráda, žes ho taky vyplnila, ráda jsem si početla. Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo hned nevyhazuje řasenku. :D Ty kuličky jsou sladký, vůbec neznám. A báze pod stíny v Ladyboxu? Tak to jsem naštvaná, když je nepoužívám :D
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Díky, téma mi přišlo fakt zajímavé. Kuličky jsou korejská záležitost a strašně krásně voní - barví sice jen jemně do růžova, ale já osobně je zbožňuju :-)

    Báze pod stíny přímo v Ladyboxu nebude, dostanou ji jen ti, kdo objednali minulý víkend (byla mailem oznámená akce).

    OdpovědětVymazat
  3. wow tomu sa hovori otazok! ale vela mame spolocnych :)

    OdpovědětVymazat